FAQ
Bij ons is iedere hond welkom, ongeacht ras of leeftijd. Ook honden met een rugzakje of gedragsproblemen mogen zich hier zorgeloos vermaken, mits de honden volledig zijn gevaccineerd (jaarlijkse cocktail + kennelhoest /getiterd + kennelhoest).
Wel vinden wij het belangrijk de hond al eerst op proef te hebben gehad voordat hij/zij voor een langere periode of in een drukke periode hier komt logeren. Zodat we de hond al een beetje kennen en ook met het baasje kunnen terug koppelen hoe de hond zich hier heeft gedragen.
Bij ons zijn zowel de honden die sociaal zijn naar andere honden welkom als de honden die liever solitair gehuisvest worden. Voor solitair gehuisveste honden zijn wel een beperkt aantal plekken beschikbaar.
Weigeren van een hond door ons zal hier enkel en alleen gebeuren als dit is in het belang van uw hond. Reden hiervoor kan zijn het niet kunnen aarden in een kennel, extreem angstig zijn voor alle mensen behalve de eigenaar of een hond die niet voldoende zijn of haar rust kan vinden. Gelukkig gebeurt dit zeer zelden, maar het welzijn van uw dier staat bij ons uiteraard hoger in het vaandel.
LET OP: MOMENTEEL HEBBEN WIJ EEN KLANTENSTOP EN NEMEN WIJ GEEN NIEUWE KLANTEN AAN.
Het is heel lastig om een dagje bij kleinschalig dierenpension Happy pets – Happy you te beschrijven, aangezien wij iedere hond als eigen individu zien die allemaal net een andere aanpak, benadering en dagindeling vereisen. Toch hebben we het hieronder globaal uitgelicht.
De dag begint bij ons om ongeveer 06:45 uur wanneer de lamp aan gaat bij de honden.
Vanaf 07:00 uur kunnen er honden gebracht voor meerdaagse opvang of voor dagopvang tot 10:00 uur. (behalve op zondagen en feestdagen, dan is er geen dagoppas en gelden er andere tijdvakken). Deze honden mogen gelijk naar buiten en worden ingedeeld in verschillende groepjes in de speelweides. De honden die solitair gehuisvest moeten worden gaan naar hun privé weide.
rond 07:00 uur worden alle honden gevoerd. De honden die van onze brok mee eten krijgen hondenbrok van het merk Fokker. Ook kunnen honden hun eigen brok of vers vlees meebrengen.
Zijn er honden die samen geslapen hebben, dan eten zij apart of blijven wij bij hen in hun kennel totdat beide dieren hun bak leeg hebben gegeten. Ook wordt tijdens etenstijd eventuele medicatie toegediend.
Rond 07.30/8.00 uur hebben alle honden hun eten op en hebben ze voldoende rust gehad om uit te buiken. Ook voor hen is het dan tijd om lekker naar buiten te gaan. Alle honden worden ingedeeld in verschillende groepjes over de speelweides, er wordt gekeken naar speelstijl, leeftijd, grootte, karakter, rassen etc om zo de beste groepjes samen te stellen. Er loopt altijd iemand tussen de roedel honden om toezicht te houden en de honden te begeleiden en natuurlijk ook om ze hun welverdiende aandacht te geven. De honden die solitair gehuisvest moeten worden gaan ook naar hun privé weide en krijgen dan extra één op één aandacht door middel van knuffelen, balletje gooien, of hersenwerkjes.
Ondertussen worden binnen alle verblijven schoon gemaakt , de waterbakken ververst in de verblijven en de hondenbakken afgewassen.
Als het weer meezit zijn de honden bij ons zoveel mogelijk buiten. Ook kijken we naar de honden wat ze zelf prettig vinden, of ze uit zichzelf voldoende rust kunnen pakken en of ze fysiek geschikt zijn om veel buiten te spelen.
Honden die op leeftijd zijn, lichamelijke gebreken hebben en pups/jonge honden halen we wat vaker verplicht naar binnen zodat ze voldoende rust kunnen pakken en een lekker middagdutje kunnen doen om ondertussen gelijk opgedane prikkels te verwerken.
Rond 13:00 uur gaan alle honden weer naar binnen zodat ze hun rust kunnen pakken, Ook worden de honden die tussen de middag nog een maaltijd krijgen gevoerd. Wij gaan vervolgens naar buiten om alle waterbakken in de weides te verversen, in de zomer zwembadjes opnieuw te vullen en reinigen we dagelijks de gehele weides van ontlasting. Om een zo laag mogelijke besmettingsgraad te hebben, zijn onze weides makkelijk te reinigen en te ontsmetten. Dit doen wij dagelijks minimaal één keer. De ondergronden in onze speelweides zijn bestrating en speelzand. Hier wordt binnenkort nog hoogwaardig kunstgras aan toegevoegd.
Rond 14:00 uur Gaan alle honden weer naar buiten en wordt er weer gekeken naar de samenstelling van de groepjes. Zodat alle honden weer volop kunnen genieten van buiten zijn/spelen. We hebben het liefst de honden zoveel mogelijk in roedelverband. De honden die wel solitair gehuisvest moeten worden gaan ook weer naar hun weitje toe of we maken met hen individueel een wandeling. Ook worden binnen alle waterbakken wederom ververst en eventuele vieze verblijven opnieuw schoongemaakt.
Rond 15:45 uur Gaan alle honden die voor meerdaagse opvang blijven naar binnen. Voor hen begint dan de avond voedering.
Vanaf 16:00 uur t/m 19:00 uur kunnen er weer honden worden opgehaald/gebracht. De honden die gebracht worden mogen gelijk naar buiten om te ravotten, of krijgen eerst een avondmaaltijd indien zij deze thuis nog niet gehad hebben.
Rond 17:00 uur gaan de honden die binnen zitten weer naar buiten in de verschillende speelweides.
Rond 21:00 uur Gaan alle honden naar binnen en krijgen ze binnen nog allemaal extra aandacht. De meeste honden zijn dan ook voldaan moe van de dag en gaan vervolgens lekker in hun mand slapen.
rond 22:00 uur mogen alle honden nog een half uur tot drie kwartier een laatste keer naar buiten zodat ze een laatste behoefte kunnen doen voor de nacht. Over het algemeen hebben de honden dan ook geen behoefte meer om te ravotten en wordt er enkel even snel een behoefte gedaan. Ook zijn er honden die de laatste ronde liever overslaan en vroeg gaan slapen. Uiteraard is dit geen enkel probleem.
Rond 22:30/22.45 uur worden alle honden weer naar binnen gehaald en krijgen ze een knuffel voor het slapen gaan. Het licht gaat uit en de nacht begint om 23:00 uur.
Aangezien ons huis aan het pension verbonden is kunnen we alles horen. Eigenlijk is het vrijwel altijd helemaal stil zodra de lamp uit gaat. Mocht een hond toch piepen, dan is er vaak door hen niet gedacht aan het doen van de behoefte tussen het spelen door. Met hen gaan we dan nog even naar buiten zodat zij vervolgens weer lekker verder kunnen slapen.
Momenteel hebben wij een klantenstop en nemen wij geen nieuwe klanten meer aan. Om deze reden hebben wij ook geen kennismakingen meer.
De bedoeling van een proefdag is dat wij uw hond kunnen leren kennen zodat wij weten wat voor type hond we bij vervolg boekingen kunnen verwachten en of uw hond bijvoorbeeld graag samen met een soortgenoot zit of liever alleen. Ook is het voor uw hond prettig om ons en onze locatie al een dagje rustig te hebben bekeken voordat hij of zij voor een langere periode door ons opgevangen wordt.
Op een proefdag kunt u uw hond brengen voor dagoppas. U brengt de hond dan tussen 07:00-10:00 uur en haalt hem of haar weer op tussen 16:00 – 19:00 uur. Deze proefdag is iedere dag van de week mogelijk (met uitzondering van zondagen en feestdagen).
Met het brengen van de hond neemt u zijn/haar paspoortje mee.
Wanneer uw hond gebracht is mag hij/zij eerst rustig binnen rond kijken en rond snuffelen. Tijdens een eerste bezoek zijn er direct zoveel geuren en geluiden, allemaal prikkels die een hond rustig moet kunnen verwerken. Zodra uw hond binnen op zijn of haar gemak is, halen wij de andere honden naar binnen. Vervolgens nemen wij de nieuwkomer mee naar buiten om daar rustig rond te kunnen kijken. Zodra uw hond zich op het gemak voelt, worden één voor één andere honden bij hem/haar geïntroduceerd. We kijken dan naar de speelstijl, ras , karakter en leeftijd van uw hond om te kijken welke honden het beste bij hem of haar passen. Natuurlijk zijn honden die zich niet prettig voelen in het bijzijn van soortgenoten ook van harte welkom voor een proefdag. Voor hen ziet een proefdag er in grove lijnen hetzelfde uit, behalve dat bij hen de gehele roedel introductie achterwege blijft en zij voornamelijk één op één aandacht van ons krijgen (denk hierbij aan bal spelletjes of hersenwerk).
Hierdoor krijgen wij een indruk over wat het gedrag van uw hond in ons pension is, hoe zijn of haar gedrag in de roedel is en wat uw hond prettig vindt. Eigenaren ontvangen ook regelmatig een bericht via whatsapp over hoe het gaat, vaak met een leuk filmpje in de speelweide.
Wanneer uw hond weer wordt opgehaald krijgt u een uitgebreide toelichting van onze eerste indruk, of uw hond het hier als prettig heeft ervaren en geschikt is voor ons pension.
Als de dag geslaagd is krijgt u via mail een inlogcode waarmee u vanaf dat moment in het boekingssysteem zelf kunt boeken.
Voor proefdagen hanteren wij het normale oppastarief.
Bij honden:
Jaarlijkse cocktail + kennelhoest
of geldige titerbepaling + kennelhoest.
De vaccinaties mogen niet verlopen tijdens het verblijf. Ook hebben de vaccinaties een incubatietijd van 3 weken voordat de hond hier kan verblijven (met uitzondering van de kennelhoestenting. Deze kan doormiddel van neusdruppels toegediend worden door uw dierenarts. Deze zijn al geldig na 3 dagen).*
DHP (= hondenziekte, Leverziekte en Parvo):
Elke 3 jaar of een geldige titerbepaling met voldoende antistoffen.
L (=Leptospirose / Ziekte van Weil) verplichte vaccinatie, echter is vrijstelling hiervan mogelijk met een verklaring van de dierenarts. Denk daarbij aan honden die bijvoorbeeld heftig op deze entstof reageren.
KC (=Kennelhoest) Ook deze vaccinatie is bij ons verplicht. Als u kiest voor de vaccinatie met een injectie dan is de incubatietijd 3 weken als u kiest voor de neusdruppels is de incubatietijd 3 dagen.*
Voor informatie over vaccinaties en titteren verwijzen wij u graag naar: Vaccinaties & Titeren
Bij katten:
-kattenziekte (infectieuze gastroenteritis, panleucopenievirus)
-niesziekte (feline herpes- en feline calicivirus; FHV en FCV)
De vaccinaties van de kat hebben een incubatietijd van 3 weken.*
Geen van deze vaccinaties mogen verlopen tijdens de opvangperiode.
* De incubatietijd van vaccinaties geldt alleen als er daarvoor geen (geldige) vaccinaties toegediend waren, of als deze al te lang verlopen waren voordat er nieuwe vaccinaties toegediend zijn.
Uiteraard mag er bij ons ook uw eigen brokken of vers vlees voor uw hond mee worden gebracht.
Graag het voer in een goed afsluitbare bak/ton meebrengen met eventueel een (maat)beker. Kiest u ervoor om portiezakjes te maken voor de hond, geef dan wel wat extra mee. De reden hiervoor is dat we dan zelf de hoeveelheid eventueel kunnen aanpassen indien nodig (aangezien de honden hier lekker veel buiten spelen en dus veel energie verbruiken, is de verbranding een stuk hoger waardoor er vaak grotere porties dan bij het baasje thuis gegeven moeten worden).
Neemt u vers vlees mee voor uw hond, dan bewaren wij dit in onze daarvoor bestemde vrieskisten. Het vers vlees wordt een dag voor het voeren ontdooit in de vers vlees koelkast. Graag daarvoor zelf een goed afsluitbare ontdooi bak mee brengen.
Wij voeren zelf brokken van het merk Fokker aan de honden. Onze brok zit bij de prijs inbegrepen. Vers vlees voeren wij van het merk Runner. Deze kan via het boekingssysteem bijgeboekt worden.
Bij ons is ook uw hond welkom als ze loops is. We zorgen dan dat ze alleen met andere meiden in de weide loopt en/of slaapt.
Voor deze extra service rekenen wij een toeslag in het hoogseizoen,schoolvakanties en feestdagen. Deze toeslag rekenen wij vanwege het intensievere werk wat verricht moet worden wanneer een teef tijdens haar verblijf loops is (denk hierbij aan het bloedverlies op kleedjes, manden en vloeren. Maar ook aan het samenstellen van een aparte groep teven).
Meer informatie over: Tarieven
Uiteraard komt uw hond net zoveel buiten als alle andere honden en blijft de zorg en aandacht verder gelijk.
Uiteraard kunt u uw medicatie gewoon meebrengen voor uw hond of kat. We zullen dit volgens uw aanwijzigingen dan toedienen. Wij hebben een ruime ervaring met het toedienen van vele soorten medicatie.
Het toedienen van medicatie is bij ons kosteloos*.
*Medicatie die tijdens het verblijf door ons aangeschaft of tijdens het verblijf door een dierenarts voorgeschreven wordt zijn wel op kosten van de eigenaar van het dier.
Wij hanteren de volgende breng en haaltijden:
Ma-Za:
07:00-10:00 uur
16:00-19:00 uur
Zondag *:
12:00-13:00 uur
Feestdagen :
Aangepaste tijden
Houdt er rekening mee dat u buiten deze tijden geen toegang heeft. Mocht u onverhoopt toch iets eerder zijn, wacht dan even tot het tijd is omdat we dan nog bezig zijn met de honden naar buiten doen of hun maaltijd te verzorgen.
Bent u verlaat, bel dan even naar 0639484688 om te vragen of u nog terecht kunt
Voor iedereen die voor zijn of haar hond of kat opvang heeft geboekt.
Door het boeken van opvang gaat u akkoord met onze huisregels, werkwijze en annuleringsregeling.
Annuleringsregeling
Wanneer een boeking geannuleerd wordt, kunt u met onze annuleringsregeling te maken krijgen.
– Bij een annulering van dagopvang in het laagseizoen (buiten de schoolvakanties en hoogseizoen) wordt er 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht wanneer er minder dan 24 uur tussen het annuleren van de boeking en het starten van het breng tijdvak (07:00 uur) van de geboekte datum zit. In de schoolvakanties en het hoogseizoen geldt de onderstaande annuleringsregeling, deze wordt ook gehanteerd voor de meerdaagse/vakantie opvang.
-Voor de meerdaagse- en vakantie opvang geldt onderstaande regeling. Bij annulering door de consument gelden voor deze de volgende betalingsverplichtingen:
- Annulering tot 2 maanden vóór het ingaan van de overeenkomst: U krijgt het reeds betaalde bedrag 100% retour (indien nog niets betaald is, wordt er niets in rekening gebracht).
- Annulering tot 1 maand vóór het ingaan van de overeenkomst: Betaalt de consument 50% van de totale kosten van het verblijf.
- Annulering tot 2 weken vóór het ingaan van de overeenkomst: Betaalt de consument 75% van de totale kosten van het verblijf.
- Annulering binnen 2 weken vóór het ingaan van de overeenkomst: Betaalt de consument 100% van de totale kosten van het verblijf.
- Bij het ophalen van uw hond eerder dan de afgesproken data tijdens de opvangperiode, krijgt u het betaalde of verschuldigde bedrag niet retour.
- Bij wijzigingen en/of verplaatsen van een boeking geldt ook de annuleringsregeling.
Bij het annuleren van opvang hanteren wij een annuleringsregeling. Aangezien een annulering voor veel klanten ongezien komt en vaak vanwege een onvoorziene gebeurtenis, maken wij daarin geen uitzondering bij annuleringen met een Corona gerelateerde oorzaak. Voor meer informatie over de annuleringsregeling: Huisregels
De juiste temperatuur is voor honden erg belangrijk. In de zomer ligt oververhitting al snel op de loer. Daar hebben wij uiteraard voorzorgsmaatregelen in getroffen.
Bij de honden is het binnen in de zomer rond de 18 graden.
De overige (koude) dagen is het tussen de 18 en de 20 graden.
Bij de honden kan zowel warme lucht als koude lucht verspreid worden, waardoor er overal in het gebouw een gelijke temperatuur is.
Momenteel helaas niet,
We zijn druk bezig met de verbouwing om het kattenpension te realiseren. Echter heeft deze verbouwing door de Corona crisis een flinke vertraging opgelopen.
Wij hopen in mei 2022 weer te kunnen starten met de verbouwingen aan het kattenpension.
Dagelijks wordt de gezondheid van iedere hond uitgebreid gemonitord. Dit is natuurlijk van groot belang om bij een plotselinge uitbraak van bijvoorbeeld een virus of parasiet direct in te kunnen grijpen en het te smoren in de kiem. Honden met ziekte verschijnselen worden direct in quarantaine geplaatst waar hij of zij de eerste zorg krijgt. Dit wordt vervolgens terug gekoppeld aan de eigenaar om samen vervolgstappen te overleggen. Deze vervolgstappen kunnen bijvoorbeeld een dierenarts bezoek zijn. Gaat het om een spoedgeval, dan nemen we direct met de eigenaar contact op zodra wij bij de dierenarts aangekomen zijn.
Honden die in quarantaine zitten, verblijven daar totdat zij vrij zijn van ziekte verschijnselen. Tot die tijd hebben zij geen contact met soortgenoten en verblijven zij in een eigen kennel en eigen buiten weide. Deze worden dagelijks, wanneer hier een hond in verblijft, volledig gedesinfecteerd.
Honden die bij ons in de roedel verblijven worden niet lukraak in een groepje geplaatst. Dit gaat zeer zorgvuldig en op een rustig tempo. Onze filosofie is dat iedere hond het meest gebaat is bij rust. Het gezegde ‘haastige spoed is zelden goed’ is hierin mooi op zijn plaats. Doordat wij zo zorgvuldig te werk gaan met de aanwezige honden is er ook veel rust tussen de honden zelf. Dat neemt echter niet weg dat het levende wezens zijn met een eigen gedachtegang en een andere manier van leven dan wij mensen. In de basis is de hond een roedeldier. Veel van de hierbij horende lichaamstaal zit in het karakter van de hond ‘gebakken’. Echter kunnen én mogen wij van oppas honden die bijvoorbeeld thuis enig hond zijn, niet verwachten dat zij weten hoe zij moeten functioneren in een groep die dezelfde ochtend nog is samengesteld. Om die reden zijn wij zo zorgvuldig met het samenstellen van de groepen, om eventuele spanningen en daaropvolgende conflicten te kunnen voorkomen.
Als voorbeeld; een dolenthousiaste, intacte labrador reu van 8 maand oud, die volop grenzen opzoekt en denkt dat iedereen met hem wil spelen, plaatsen bij een hondje van 9 jaar, afkomstig uit het buitenland met een rugzakje aan trauma’s of gedragsproblemen is geen gouden match. Een combinatie als deze is wachten op een opdringerige jonge reu die moet en zal spelen die afgesnauwd wordt door een hondje die uit onzekerheid, spanning en angst geen andere optie ziet dan uitvallen. Een betere combinatie was deze jonge reu in een groepje met honden die zijn zelfde speelstijl hanteren zoals een jonge golden retriever die in de bloei van zijn leven is en klaar voor een leuke stoeipartij. Om vervolgens het buitenlandse hondje te plaatsen in een groepje met andere ietwat onzekere hondjes die liever eerst even de kat uit de boom kijken of hun eigen ding doen voordat zij zich aansluiten bij andere honden.
Op deze manier houden wij rust in de groepen. Toch is het volkomen natuurlijk gedrag voor een hond om grenzen aan te geven wanneer ze bijvoorbeeld even geen zin hebben in een te uitbundige speelkameraad. Aan ons als verzorgers is het dan vervolgens de taak om te zorgen dat dit een nette manier van grenzen aangeven is. Vervolgens verplaatsen we deze hond vaak naar een rustigere groep of gaat deze even mee naar binnen om wat extra rust te pakken.
Gebeurt er toch eens wat dan zijn wij uiteraard volledig transparant over wat er precies gebeurt is. Dit is dan vaak een goedbedoelde corrigerende snauw die toch net een oortje geschampt heeft bijvoorbeeld.
Momenteel hebben wij een klantenstop. Deze geldt voor onbepaalde tijd. Dit betekent dat wij momenteel geen nieuwe klanten aannemen. Ook hanteren wij geen wachtlijst voor eventuele toekomstige klanten. De verwachting is namelijk dat deze klantenstop zeker 1,5 tot 2 jaar gaat duren.
Reeds bestaande klanten die deel uitmaken van het klantenbestand (klanten die gebruik kunnen maken van het online boekingssysteem) kunnen bij een later extra aangeschafte hond gewoon nog bij ons terecht met al hun honden.